מצוות דינים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/07/19 14:51 כט בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב אני לא כל-כך הבנתי את המצווה הזאת מצוות דיונים ממאמצות בני נוח זה אומר שאם יש במדינה שלי מערכת משפט צודקת אז אני כאילו השלמתי את המצווה או שאני חייב עכשיו לבנות בית משפט בארץ כדי להעניש את אותם עוברים על שאר המצוות תודה על התשובה ואשמח אם תנסה להסביר את זה ברור כי כמו שזה כתוב בכל אתר לא הבנתי אם זה לא שני אלה שכתבתי אז תכתוב מה המצווה כאילו איך אני שומר את המצווה תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה,

מצוות דינים שבשבע מצוות בני נח, מדברת על כך שיש חיוב לגויים, להקים לעצמם בתי משפט, על מנת שידונו את עצמם. לדעת הרמב"ם- התפקיד של הדיינים לדון את הגויים על אי קיום, 6 מצוות בני נח האחרות. ואילו לדעת הרמב"ן- תפקידם, לדון את עצמם בכל הדברים הקשורים לסדר, ולשלטון תקין.

וישנה עוד מחלוקת בעניין, האם הם אמורים לדון על פי דיני תורה, או על פי מערכת חוקים אנושיים.

בכל אופן, החיוב הנ"ל לא חל עליך.

ברכה והצלחה