מצווה הבאה בעבירה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/04/08 22:06 כט באדר ב'

שאלה

בס"ד

לפני כמה זמן קרה לי מקרה שאני נורא מתחרטת עליו.

במהלך פגישה עם החבר'ה בשבת, היה ליד המקום שישבנו בו אואובוס של חילונים.

מתוך כוונה טובה ורצון לעשות קידוש ד' עשיתי מעשה מאוד מטופש: עליתי לאוטובוס ואמרתי להם במיקורופון את תפילת הדרך. באותם רגעים לא חשבתי מה שאני עושה, אבל בוודאי שאחרי זה האירו את עיני שחטאתי ואני נורא התחרטתי, כי אולי זוהי מצווה שבאה בעבירה. "לא בוכים על חלב שנשפך" אבל בכל זאת יש לי שתי שאלות:

האם חטאתי חטא חמור ביותר?, ואיך אני יכולה לכפר עליו?

תודה רבה,

אני.

תשובה

ב"ה

שלום.

אמנם כוונתך הייתה רצויה אך המעשה לא. אסור להשתמש במקרפון הבשבת.
ועצם זה ששאלת את השאלה זה בעצם חזרה בתשובה כי אם את יודעת שעשית טעות ואת מתחרטת עליה זו דרגה גבוהה מאוד בחזרה בתשובה ועוצמה חזקה של תיקון אמיתי.

אשרייך!!!

אבל "התנערי מעפר- קומי" מכאן את יכולה רק להתקדם לקראת התחזקות בשמירת שבת, לימוד מדוקדק של ההלכות לדעת מה מותר ומה אסור ואולי לאחר שתלמדי לעצמיך היטב אז גם תוכלי ללמד את הלכות שבת. ובזכות שמירת שבת נזכה לשמירת האל אמן.

חזקי ואמצי !!

שבת שלום,

עוזיאל אליהו.