מעשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/04/10 20:47 יב באייר התשע

שאלה

שלם רב,

ברצוני לדעת האם הפרשת כספים הנעשית בצורה אוטומטית כחלק מתשלום המשכורת לטובת הביטוח הלאומי יכולה להחשב כחלק ממעשר?

ובמידה והתשובה חיובית האם הורים בעלי ילד אשר מתחת לגיל 18 המקבלים קצבת ביטוח לאומי מהמדינה עליו צריכים לקזז תשלום זה מהמעשר אותו הם מפרישים?

האם ניתן לקנות מכספי המעשר מוצרי קודש (קניית תפילין,ספרי קודש,ציצית וכו') לטובת צרכים אישיים או למסור את הכספים לנזקקים?

תודה רבה מראש,קובי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אמנם חלק מכספי ביטוח לאומי ומס הכנסה מוקדשים לאנשים עניים אבל כספים רבים מאוד נתנים לאנשים שאין להם כל קושי בהכנסה, לכן לא מקובל לראות בהפרשות אלו חלק ממעשר כספים.
את חישוב המעשר עושים מהמשכורת נטו שמקבלים לבנק.
כמובן שהכנסה מקצבת ביטוח לאומי היא כמו כל הכנסה וראוי להפריש ממנה מעשר כספים.
מעשר כספים לא מוקדש למימון מצוות שאדם חייב בהן כמו קנית תפילין או קנית אתרוג.
יש מי שקונים בהם ספרי קודש לטובת הרבים ומאפשרים לכל מי שמעוניין להשתמש בספרים.
לכתחילה ראוי להקדיש את כספי המעשר לטובת נזקקים או לישיבות, לתמיכה בלימוד תורה.
יהי רצון שתזכה לשפע ברכה ופרנסה.