מעשר כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/03/20 07:33 י באדר התשפ

שאלה

שלום הרב

אנחנו משכירים כבר שלוש שנים את הבית שלנו למשפחה נחמדה תמורת 5000 שח, ושוכרים במקום אחר תמורת 5500 שח.

המשפחה הזו נכנסה למשבר כלכלי, נתנו לה עד יולי הנחה של 1500, כי קשה למצוא בית אחר באמצע השנה.

למדתי שמלווה לפרנס עני לפי צורכי, כמו שהיה פעם, הם לא ממש עניים, אבל הבעל נכה קצת ולא ממש עובד.

האם אפשר לתת להם ממעשר כספים להמשיך לגור בבית שלנו גם אחרי יולי? או שהם יצטרכו לעזוב.

זה בית גדול ויפה, הם יכולים לעבור לדירה למשל.

כי גם אנחנו צריכים את הכסף בשביל לשלם עבור הבית שאנו שוכרים.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרככם.

אין מספיק נתונים המאפשרים פסיקה, ולכן אכתוב רק במישור העקרוני:

אם הם במשבר כלכלי - הרי זה מעשר כספים הטוב ביותר שניתן לתת להם.

אמנם, הם יכולים לעבוד לדירה, אבל זה זו הרמה שהם התרגלו אליה, ועל כן זה בגדר ״די מחסורו״.

איני יודע לומר עד כמה המשבר עמוק, והאם הוא מגדיר אותם כזכאים לקבל מעשר כספים. את זה אתם יכולים לברר איתם.

כל טוב, ושוב יישר כוח גדול