מעשר כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/19 18:12 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום, לאשתי ולי יש ברוך ה' תינוקת קטנה ועוד אחת בדרך.

אנו גרים ביחידת דיור צמודה לבית של ההורים כי אין בידינו מספיק כסף כעת להתקיים בכוחות עצמינו ולשכור דירה\בית לבד, המקום מתחיל להיות צפוף.

אנו מודעים לחשיבות של מצוות מעשר הכספים, אבל שואפים להגיע למצב שיהיה בידינו את היכולת לשכור דירה\בית בכוחות עצמינו, מה כדאי לעשות?

האם לעשר 10% מרווח נקי נטו? האם פחות?

תודה ושנה טובה ומתוקה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על מי שאתם, ועל האתגרים שעומדים בפניכם בחיים.

פעמים רבות כתבתי כי במצב בו אתם נמצאים - יש ללכת לאור כל הקולות האפשריות:

ראשית, בהגדרת הסכום ממנו יש להפריש מעשר כספים, ולנכות ממנו את כל מה שמוציאים לצורך מצווה.

שנית, להסתמך על האחוז מתקציב המדינה שהולך לנושאים חברתיים (בערך 7%) ולראות ב 7% ממס הכנסה המשולם נתינה למעשר כספים.

ובעזרת השם, כשירחיב ד׳ לכם - תצליחו להרחיב גם אתם.

כל טוב ושמחה