מעשר כספים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/18 12:07 כא בתמוז התשעח

שאלה

מה לעשות אם כבר נלקח לי 10% או יותר מהשכר?

לדוגמא אירגון צדקה אשר בכוח ללא בחירה לוקח מכספי,אין אני מרגיש כאילו תרמתי,מכיוון שאין לי בחירה,אולם,לתת בנוסף עוד מעשר מכספי לא מאפשר לי לחסוך לדברים בסיסיים בחיי כמו לימודים,לחסוך לקניית בית וכו. מה עושים??

תשובה

ב"ה

שלום.

אני לא מקבל את הטענה שלך שיש ארגון שלוקח מכספיך. אז מדוע איך עוצר זאת?

מדוע אתה משתף איתם פעולה? זה הכסף שלך !! אתה עבדת עליו.

תתעשת על עצמיך ותעשה מעשה!

.1.יש מצווה לתת צדקה לעניים ויש מצווה להפריש מעשר כספים. אלו 2 דברים שונים לגמרי.

2. אם מורדים לך ביטוח לאומי ומס הכנסה הרי שאתה כבר נתת צדקה. ואם תרצה ברצון חופשי לתת עוד או לתת יותר תבוא עליך הברכה.

3.מעשר כספים הוא לא חובה אלא מנהג והוא נוהג רק בניכוי הוצאות שוטפות רק ממה שנשאר לך כרווח נקי. זו מצווה יקרה להפריש מעשר מכספיך למען אחרים ולהבין שהשם נותן לך ע"מ שתוכל לתת לאחרים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.