מעשר כספים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/08/13 17:03 כו באב התשעג

שאלה

שלום הרב,

יש לי כמה שאלות חשובות בנוגע למעשר כספים, שאני כבר הרבה זמן מחפשת להם תשובות...

1. אני סטודנטית ומקבלת משכורת לא גבוהה, ממנה אני מפרישה כל חודש מעשר. עד עכשיו שמרתי את כספי המעשר בתור פיקדון- ומחכה שיצטבר הרבה כסף ואז לתת בבת אחת..

האם זה בסדר, או שחייבים מדי חודש לעשות בו כבר שימוש לצרכי המעשר?

2. בנוסף, הבנתי שמותר להשתמש בכספי מעשר לצרכים שלי שקשורים לכך (שיעורי תורה, קניית ספרי קודש וכו'). האם זה נכון?

ואם כך, האם מותר לי לשמור את הכסף כל חודש בפקדון בשביל עצמי- לכשאזדקק להם (כמובן רק למה שמותר בכספי מעשר)?

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

א. אפשר לעשות חשבון כל חצי שנה או שנה.

ב.פעם ספרים היו מאוד יקרים ולכן נהגו לקנות ספרים מכספי מעשר ולהשאיל לעניים, אבל היום ספרים מצוים בכל מקום, וגם לא יקרים כמו פעם, וכל עני יכול להשיג ספרי קודש ללמוד, לכן היום תקנה זו לא כל כך שייכת.

עיקר מעשר כספים הוא לעניים.

בברכה,

דני ארגמן