מעשר כספים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/06/13 22:48 ט בתמוז התשעג

שאלה

שלום

אני פעילה בתנועה שמטרתה להוריד את רמת העוני בישראל על ידי שינוי מדיניות.

אנחנו פועלים הרבה להכרה בצורך בשינוי השיטה הכלכלית (המוניטרית ליתר דיוק) על פיה פועלת המדינה.

אין לי ספק שכאשר נצליח נראה פה ירידה דרסטית ביוקר המחיה, בפערים החברתיים ושיפור בעוד מגוון תחומים הנפגעים כיום מן השיטה הקיימת.

שאלתי היא:

אנחנו פועלים ללא תרומות כרגע וללא תקציב, גם מסיבות אידיאלוגיות.

אך לעיתים קורה שאנו נזקקים לכספים על מנת לתפעל את הפעילות השוטפת.

האם אני יכולה לתרום את כספי המעשר שלי לפעילות ? (למיטב הבנתי אלו כספים שהולכים למטרה חשובה אפילו יותר מאשר אוכל למשפחה נזקקת - הם אמורים לגרום שלא תהיינה משפחות נזקקות כלל ..)

תודה!

יעל

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מעשר כספים זה לעניים,

וכאן זה מצב עקיף וגם מסופק.

לכן לתת לעניים.

בברכה,

דני ארגמן