מעשר כספים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/07/11 13:34 יג בתמוז התשעא

שאלה

האם בכל פעם שאני מקבלת כסף עליי להפריש מעשר ?

אני עובדת כמורה פרטית ובסוף כל שיעור אני מקבלת את השכר האם עלי להפריש מעשר מהשכר ?

והאם כשאחד מההורים או אחד החברים רוצה שאני אקנה לו דבר מסוים , האם גם מכסף זה עליי להפריש מעשר ?!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעשר כספים מפרישים מההכנסות.
אם את מלמדת שעורים פרטיים; עושה בייביסיטר; מדריכה טיולים; או מנגנת בהופעות...
את כל ההכנסות, מכל מה שאת עושה כדי להתפרנס, צריך לרשום ומפעם לפעם - אפשר בכל שבוע, בכל חודש וכד'
את בודקת מה היו סך הכל ההנסות שלך ומפרישה מהם 10% לפחות למטרות צדקה.

אם לקוח או חבר מוסר לך כסף כדי לקנות בו דברים עבורו, זו לא הכנסה שלך, מפני שאת משתמשת בכסף זה עבור מישהו אחר.
אם מסרו לך כסף לקנות דברים לשימושך ולהנאתך שלך, זה סוג מסוים של הכנסה, וחייב במעשר כספים.