מעשר כספים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/01 18:00 ד בטבת התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב אני רוצה לעשר כספים כהלכה

קראתי שכתוב שמי שלא יכול לסחוב את רכושו

הכבד למקום בו רוצה האל יצרור אותו בכסף וילך לאכול ולסעוד כאוות נפשו במקום בו חפץ האל אם כך אני יכול ליסוע לירושלים ולאכול טוב ולחזור לביתי????

תשובה

בס"ד
לניסים שלום

יש סוגים שונים של מעשר. יש "מעשר כספים" שהוא עשרה אחוז מהרווחים של האדם שניתנים לצורך של קודש, לצדקה למי שאתה רוצה, לקדושה, לעניים, לספרי קודש לציבור וכד' וכד'. כל הענין הוא שיתן אדם מכל מה שיש לו לצורך משהו רוחני, משהו של אלוקים, לא רק לאכילה, לבגדים, לבית וכד'.

המעשר שהזכרת בשאלתך הוא "מעשר שני" שהיה גם הוא עשרה אחוז מהיבול של החקלאי והוא היה נאכל בירושלים עם כל המשפחה. כמובן שלא מוציאים עגבניה אחת מכל עשרה ושומרים אותה ליום שיעלו לירושלים, לכן היו פודים אותה בכסף ושומרים אותו יחד עם כל מה שנפדה ממעשר שני וביום שמתאסף מספיק היו עולים לירושלים לאכול אותו בקדושה בירושלים ליד בית המקדש.

כיום איננו עושים זאת בגלל שחסר לנו מקדש וכד' ואנחנו פודים את המעשר השני על פרוטה פחות מערכו האמיתי ולא משתמשים בו. לצערנו.

מי יתן ויחזרו הימים האלו במהרה.