מעשר כספים ממלגה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/11/20 16:16 יד בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני סטודנטית ואת רוב שכר הלימוד (לא כולו , אך רובו הגדול) אמורה לשלם בעצמי בלי נדר.

השאלה שלי היא האם אני חייבת לשלם מעשר ממלגה? במלגה הזו יש מלגת קיום שממנה אני מבינה כי הייתי צריכה להפריש (על סך 350 ש"ח) ואני מתגוררת בבית הורי כך שאין לי יותר מדי הוצאות .

ועוד את המלגה עצמה שמה שקיבלנו ממנה לפני התשלום ללימודים הוא 7500 ש".ח.

אם לא הפרשתי לא מזה ולא מזה, אשמח לדעת כמה עלי להפריש ומאיזה סכום

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

אם המלגה המתקבלת משולמת ישירות לכיסוי שכר הלימוד - אין צורך להפריש ממנה מעשר.

על מלגת הקיום, אכן יש להפריש, ככל משכורת.

(מקורות: שו"ת אבקת רוכל למרן השו"ע סימן ג | יחוה דעת חלק ג סימן עו)

בהצלחה בלימודיך, "אוזן חכמים תבקש דעת"