מעשר כספים ממילגת פר"ח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/08/03 15:23 יד באב התשסג

שאלה

שלום רב,

קיבלתי בע"ה מילגת פר"ח תמורת שעות התנדבות בקהילה.

רציתי לדעת אם המילגה חייבת במעשר כספים.

בברכה,

יצחק.

תשובה

בס"ד

הכנסה מפר"ח היא כמו כל הכנסה רגילה, שחייבת ב"מעשר כספים". וצריך לתת לעניים עשירית מהסכום שאתה מקבל מהם.

ולמה אני אומר כך כיון שזה תשלום שכר על עבודה. (אני חושב שכל מה שקוראים לזה "מילגה" זה כדי להפטר מתשלום מס הכנסה וכד'. אבל אולי אני טועה)

אם זה היה באמת כסף שניתן לעזור לך להתקיים ומיועד למשהו מוגדר. לסיוע בכלכלה או לקנות מקרר או אפילו מכונית וכד' זה לא חייב במעשר כספים.

אבל דבר שהוא באמת כמו משכורת ורק ניתן בשם של מילגה - הוא חייב בעשר כספים.

בהצלחה