מעשר כספים מהמשכורות או ממה שנשאר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 13:14 יג בתשרי התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מעוניין לדעת כמה מעשר כספים אני צריך לתת,

האם מהברוטו או מהנטו או מהנטו לאחר ניקוי שכר הדירה, משכנתא, הוצאות רכב ומחיה?

תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד

ישר כח על השאלה והרצון לקיים מצוות צדקה.

נחלקו בשאלה זו הפוסקים. לדעת הבית יוסף, חיוב מעשר כספים הוא לאחר ניכוי ההוצאות הנדרשות לקיום ביתו (שו"ת אבקת רוכל סימן ג). אולם החיד"א ועוד פוסקים חולקים על כך. ובשו"ת ציץ אליעזר (חלק י') הכריע שכיון שלרוב הפוסקים חובת מעשר כספים היא מדרבנן או מנהג, אפשר להקל לתת מעשר מהרווח שנשאר אחר כל הוצאות הבית, מבלי לצמצם בהוצאות ביתו.

והוסיף שאם כבר נהג לתת מעשר מכל הריוח, רשאי לעשות על כך התרת נדרים.

ומכל מקום אם חננך ה' בעושר וידך משגת, ראוי להדר במצוה חשובה זו, ותבורך מן השמים.

וראה לקט תשובות על מעשר כספים:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15562