מעשר כספים להורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/10/10 16:11 ז בחשון התשעא

שאלה

שלום וברכה,

האם לתמוך בהורים כספית מידי חודש (משכנתא וכ')

זה נחשב למצוות כיבוד הורים? צדקה? איזה מצווה יש פה?

אם הפרשתי 10% מהמשכורת שלי להוריי היקרים כעזרה כלכלית, זה נחשב לי כמעשר ואני פטורה?

תודה

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א.אדם חייב לכבד הוריו, דהיינו לדאוג לצרכים שלהם , "מאכיל ומשקה, מכניס ומוציא, מנעיל ומכסה". אבל כל זה מכספו של אב ולא של הבנים.

אם הוציא אדם מכספו להוריו, אף על פי שאינו מצווה, נחשב לו למצוות כיבוד הורים.
(ילקוט יוסף, כיבוד אב ואם כרך א' עמוד ר"ז)

ב. מעשר כספים נועד לעניים,
אם הוריו נצרכים, ויש ביכולתו לפרנסם מכספו, לא יפרנס מכספי מעשר וצדקה,
אבל אם אין לו אפשרות לפרנסם מכספו, יכול לפרנסם מכספי מעשר. ויכול לתת להוריו את כל כספי המעשר.
( קצור שולחן ערוך ילקוט יוסף חלק ב' עמ' תרכ"ה)

הגדר של עני בזמן הזה הוא : כאשר אין לו ולבני ביתו פרנסה לצרכי מחיה הכרחיים כפי הנהוג בזמן הזה (משפטי התורה חלק ג' עמוד קכ"ו)

בברכה,

דני ארגמן