מעשר במשכורת

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 20/12/01 03:21 ה בטבת התשסב

שאלה

אשמח לדעת מהם דיני עישור במשכורת, האם החובה מוטלת על שני בני זוג המשתכרים בנפרד והאם יש חובה לתת מעשר או שניתן לתת פחות ממעשר כשהמצב הכלכלי מעט דחוק?

תשובה

היסוד בחיוב לתת מעשר כספים יש הסוברים שהוא מדרבנן ויש אסמכתא בתורה לחיוב זה ויש אומרים שהחיוב הוא רק מנהג ומידת חסידות.

כשהמצב הכלכלי דחוק יש מקום להקל בנתינת מעשר כספים.
לענין יעוד הכסף - יש אומרים שלכתחילה יש לתת לעניים ויש אומרים שאפשר לתת גם לצרכי מצוה אחרים, הדברים ארוכים ואיני מפרטם כאן.

רצוי להתייעץ עם מורה הוראה לגבי הכונה בהתאם למקרה האישי.

ניתן לעיין בהרחבה ובהעמקה בשו"ת 'ציץ אליעזר' חלק ט' סימן א'.