מעשרות ונסיעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/13 18:49 כד בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני גרה בעיר מסוימת ועובדת בעיר אחרת ולכן משלמים לי גם על נסיעות.

בכללי כשאני מחשבת מעשרות אני לא מכניסה את הכסף של הנסיעות לחישוב כפי שאמרו לי אלא מפרישה מעשר רק מההכנסה נטו, אבל במקרה שאני משיגה טרמפ כך שלא יוצא לי לשלם על הנסיעות מכספי, אני צריכה להכניס את הנסיעות לתוך החישוב של המעשר?

כלומר אני צריכה לחשב את הכסף למעשרות מתוך:

משכורת נסיעות*10% או רק משכורת*10%

כי בדיעבד אין לי בסופו של דבר את הוצאת הנסיעות וזה נכנס לי כרווח נקי..

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר את מקבלת טרמפ אין לך הוצאות נסיעה, התשלום שאת מקבלת מהמעביד כדמי נסיעה, הוא הכנסה נקיה לכן יש להפריש ממנו מעשר כספים.