מעשרות - דחוףףףףף!!!!!!!!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/11/02 21:28 ה בכסלו התשסג

שאלה

שלום לך, הרב עוזיאל היקר!

רציתי לדעת - האם ישנה איזושהי מניעה להעביר את המעשרות לעניים נזקקים, כמו שמעשר הכספים הולך לצדקה, ובכך לעזור להם וגם למנוע סכסוך בין החילונים לדתיים?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום לך יובל וברכת ד' עליכם.

לגבי נתינת מעשרות לעניים כידוע ישנם מעשרות לכל חלק נזקק באומה הישראלית, יש לכהנים לוים ועניים, הקב"ה מנהיג העולם ידע לתת לכל קבוצה וקבוצה את הראוי לה, ואנו צריכים ללכת בדרכו של הקב"ה ולתת לכל שבט ושבט את הראוי לו, ואין להעביר מאחד לשני, שהרי בכך אנו יוצרים מצב של גזל השבט, שהרי הקב"ה זיכה מתנות מסוימות לכהנים ללויים ולעניים. על כן ניתן את המעשרות של השנה ג,ו בשמחה לעניים, ואדרבא יש מצווה להדר בנתינת מעשרות לעניים, שהתורה מדגישה ואומרת "צדק משלך ותן לו" דהיינו יש פעמים שאנו צריכים להוסיף בנתינה לעניים ולא להקל בספקות שונים. לכן השנה אנו יכולים לתת רק לקט שכחה ופאה לעניים, ובשנה הבאה ניתן גם את המעשר עני לעניים. וכאשר ניתן את המעשר כדין הרי שהקב"ה הבטיח והריקותי לכם ברכה עד בלי די, ומהברכה הזאת ניתן מעשר כספים כדין לעניים.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי