איך לכפר על חטא שמצער אותי מאוד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/04/20 10:34 יט בניסן התשפ

שאלה

עשיתי חטא מאד גדול.

לא ידעתי שזה חטא כזה נורא עד שחיפשתי על זה באינטרנט.

איך אפשר לכפר על זה ? אני בוכה, כי זה לא היה פעם אחת שעשיתי את זה...

תשובה

שלום יקרה.

את לא כותבת איזה מעשה עשית, אז אני לא יכולה לדעת במה מדובר. אבל מרגישה ומתחברת לצער שלך, מבינה מאוד מה את עוברת ויודעת כמה את רוצה לתקן.

בואי נעשה יחד קצת סדר:

1. נתחיל בזה שדבר ראשון הכי חשוב שתקבלי את עצמך: שימי לב מכמה הרבה טוב את מורכבת, שימי לב כמה חשוב לך לעשות את הישר בעיני ה', וכמה את רוצה ללכת אחרי החיצים שהנשמה שלך מסמנת.

טעית? נכשלת? נפלת?

כמה אחוזים זה לעומת כל שאר החיים שלך?

שתדעי, היצר הרע מת עכשיו לצבוע את כל החיים שלך בשחור ושרק תאמיני לו.

2. אז מה את עושה עכשיו?

מחזקת את עצמך מבפנים ומבינה ויודעת כמה את בונה את עצמך עכשיו בתקופה הזאת של החיים שלך. אל תקשיבי למילים של חולשה ורעל שיעברו לך בראש. ותחליטי שאת מתחילה מחדש. מה זה אומר?

מדברת עם ה' מתוך הלב, משתפת אותו לגמרי במה שקרה, מביעה חרטה ומבקשת ממנו סליחה.

3. הדבר הבא שאת הולכת לעשות זה לגדור את עצמך מן החטא. לתכנן ולמצוא דרך איך להמנע מנפילות. אני לא יכולה לכתוב לך הצעות כי אני לא יודעת במה מדובר. אז תעשי לעצמך רשימה שהכותרת שלה: איך אני שומרת על עצמי עכשיו. אחרי שסיימת תבחרי 2 עד 3 דברים מהרשימה ותחליטי שאת הולכת להקפיד עליהם בטוב ובשמחה.

מקוה שקצת עזרתי, אם לא- מוזמנת לשאול שוב.

חג שמח,

נועה