"מעשה מכוער" - בין בנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/02 09:39 כא בתמוז התשסב

שאלה

האם שייך עניין של שמירת הברית לבנות?

האם יש איסור הלכתי ליחסי בנות?

תשובה

ב"ה

סמדר שלום.

אכתוב לך מספר מקורות לנושא הזה:

א. ספרא (תורת כהנים) לויקרא יח ג ``כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו``. וממנו הועתק למדרשי אגדה רבים (מדרש רבה ועוד).
ג. בתלמוד הבבלי, מסכת שבת דף סה עמוד א` ומסכת תמורה דף עו עמוד א` - מימרת רב הונא.

ד. המקור העיקרי והמסכם להלכה למעשה - משנה תורה לרמב``ם ספר קדושה. הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ח: ``נשיםנשים המסוללות זו בזו - אסור. וממעשה ארץ מצרים הוא שהוזהרנו עליו. שנאמר ``כמעשה ארץ מצרים`` וכו ואמרו חכמים: מה היו עושין, איש נושא איש ואשה נושאה אשה ואשה נשאת לשני אנשים. אע``פ שמעשה זה אסור - אין מלקין עליו. שאין לו לאו מיוחד, והרי אין שם ביאה כלל. לפיכך אין נאסרות לכהונה משום זנות ולא תאסר אשה על בעלה בזה...ויש לאיש להקפיד על אשתו בדבר זה, ולמנוע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא עליהן``.

ה. מן הרמב``ם הועתקה הלכה זו אל: טור ,אבן העזר`` סימן כ` ושולחן ערוך אבן העזר סי` כ`.
ו. בלשון האחרונים נרמזה נטיה זו בביטוי ``מעשה מכוער`` (אך הביטוי מתייחס גם להתנהגויות בלתי מוסריות אחרות).

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9065

בברכה,

עוזיאל