מע''מ על ארבעת המינים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/07/02 18:23 ז באב התשסב

שאלה

האם מותר לי למכור בשוק ארבעת המינים או קישוטים לאנשים שלא ישלמו מע"מ (בהנחה שצריך מבחינה חוקית)אני מקבל אחוזים,

האם צריך להיות אכפת לי אם הם משלמים, או אני מוכר מקבל האחוזים.

כמובן יש לי ענין שיצליח (אני גם מביא סחורה מהם יש לי שותפות בעסק אבל אני לא מסתכן פיננסית), והם יעשו מה שרוצים מבחינת מע"מ ,לא מענין אותי (הם יהודים חרדים).

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שני דברים:

דבר ראשון - עד כמה שאני מבין אין הרשויות אוכפות את המע"מ על ארבעת המינים בגלל שזה דבר עונתי והרווח בו הוא שולי ביחס לתוצר במשק.
כל דבר שנעשה בגלוי והרשויות אינם אוכפות אותו אינו חוק - אע"פ שהוא כתוב בספר החוקים.

דבר שני - אם אתה מוכר ומביא את הכסף לסוחר הראשי ומקבל ממנו רק אחוזים על המכירה - אתה רק פועל, החובה היא עליו ולא עליך.

אבל אם זה היה "חוק" אמיתי, והרשויות היו אוכפות אותו היה בזה ענין גדול כיון שאם מישהו היה מוכר ארבעת המינים בלי מע"מ - יש "אולי" חשש שהם נקראים "גזולים". ואם כן לא יוצאים בהם ידי חובה.
אני כותב "אולי" כדי לא לחייב את כל מי שעוסק בזה, וגם בגלל שאינני פוסק הדור לפסוק הלכות לכלל הצרכנים במדינה.

חג שמח
ה