מעמיד לסכך בקרשי מיטה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/03 03:52 יז בתשרי התשסד

שאלה

השתמשתי בקרשים שאני צריך לשימוש אחר (מעקה למיטה של בני) בתור בסיס לסכך.

רק לאחר מכן ראיתי כי להלכה לא רק הסכך עצמו אסור לשימוש אלא כלל עצי הסוכה.

ראיתי דעות מקילות שלאחר הסוכות האיסור מדרבנן, או ביותר מכדי שיעור סוכה המינימלי, או דעת הרא"ש שרק הסכך עצמו נאסר.

האם בדיעבד ניתן לסמוך עליהם? או אולי יכול הרב להציע פתרון אחר

בתודה

תשובה

בס"ד

אם הקרשים הם ישרים וחלקים ועדין לא השתמשת בהם למיטה - אין בזה שום בעיה להעמיד בזה את הסכך.

אם יש בהם כלי קיבול יכולה להיות בזה בעיה. אמנם אתה לא משתמש בזה כסכך ממש רק כמעמיד לסכך ולכן זה לא פוסל את הסכך.
נכון שלכתחילה לא מעמידים את הסכך בדבר המקבל טומאה - אבל זה לא פוסל את הסוכה ואפשר לברך שם "לישב בסוכה".

חג שמח