מעבר דירה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/06/13 22:03 כב בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אנו גרים בישוב מעורב, בגרעין שבו קהילה תורנית חמה, אך מוסדות החינוך בו לא מוצאים חן בעיננו, והישוב כמעט לא נותן מענה ופעילויות לילדים. כבר כמה שנים שאני חולמת לעבור לישוב אחר, תורני, מפותח, שנותן מענה ופעילויות לילדים, באופן כזה שתהיה איכות חיים, מוסדות חינוך תורניים מוצלחים, ואוכל להעביר את הימים בכיף עם הילדים.

לבעלי היקר קשה לחשוב על מעבר דירה. הוא רוצה להמשיך לגור באותו ישוב, זה קרוב לעיר ולמקום עבודתו, ובכלל - מעבר דירה זה "גהינום" מבחינתו. (הוא עובד הרבה, ואני היא זו שצריכה להעסיק את הילדים ולהעביר איתם יום אחר יום, לעיתים קרובות בשיעמום רב). עד שהוא סוף סוף מסכים אז זה לישוב שאני לא מתחברת אליו כל-כך, אך החינוך בו מצוין.

מה לעשות כבוד הרב?

אני מרגישה שאני חייבת את המעבר הזה מאוד מאוד, אחרת אני מעבירה ימים על ימים בעצב ובכעס על השיעמום הנוראי בבית, ועל החינוך הרעוע (במוסדות) שילדי מקבלים.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך לתת משקל נכון לכל אפשרות ורק אז להתקדם,

אשמח לעזור בפלפון - 052-7710491

אפשר מחר אחרי השעה 13:00

בברכה,

דני ארגמן