מספר שאלות בהלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/06/13 23:06 כו בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה

1. הלכות נטילת ידיים של שחרית - רציתי לברר האם בקבוק נחשב לכלי? אני מעוניין ליטול ידיים בבוקר מבלי ללכת 4 אמות ובמקום למלא את הנטילה במים ואז לנטול לכלי אחר רציתי לדעת האם אני יכול ישירות מהבקבוק לנטול אל הכלי?

2. אני נמצא בסביבה חילונית רוב הזמן ומידי בוקר נוהג ללחוץ ידיים לאנשים וגם במהלך היום אנשים שאני נפגש איתם ורובם אינם נוטלים ידיים בבוקר.. ולאחרונה קראתי את ההלכה הבאה "מי שנטל ידיו שחרית, וחזר ונגע בידיו של מי שלא נטל ידיו שחרית, חוזר ונוטל ידיו, אף אם נגע בידי חבירו כשידיו יבשות. [ילקו''י שם עמוד שלג. שארית יוסף ח''א עמוד נג]."

השאלה שלי היא האם אני צריך בכל פעם פעם? כי מעולם לא שמעתי על ההלכה הזאת עד שלא נתקלתי בה..

3. חבר שלי שאל אותי היכן רשום שעלינו לקיים את כל מה שחכמים קבעו (דרבנן) ולצערי לא ידעתי מה להשיב לו בגלל חוסר ידע שיש לי.. אשמח לקבל תשובה מפורטת עד כמה שאפשר (האדם ששאל איננו דתי והוא ישמח לקבל וכך גם אני את הפירוט המלא)

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. פתח הבקבוק צר ולכן יציאת המים אינה רצופה כנדרש בנטילת ידיים.
אם תקח בקבוק או צנצנת עם פתח רחב, אפשר להשתמש בתור נטלה.

2. לפי פסק זה אכן צריך ליטול ידיים.

3. חובת הציות למצוות דרבנן כרוכה בשאלה מפורסמת אודות ברכה על מצוות דרבנן "אשר קדשנו במצוותיו וצוונו..." - על סמך מה מברכים 'צוונו' - היכן צוונו?

הואיל ובקשת תשובה מפורטת אני מצרף קישור לדיון יפה ומפורט בנושא:
https://www.kipa.co.il/jew/9/12782.html