מסע לפולין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/18 09:39 יג באב התשעח

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב.

בר"ח אב בעזרתו יתברך אני יוצאת במשלחת של האולפנית שלי למסע לפולין.

ידוע שהמסע לפולין גורם ללחץ ומתיחות נפשית ורציתי לדעת האם יהיה מותר לנו לשים שירים שמחים בנסיעות כדי שלא נשקע בעצבות ולשחרר את המתח?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית את מקיימת מצווה גדולה של שימור וזכרון בבחינת"זכור את אשר עשה לך עמלק.." אבל כדאי שהמצווה הגדולה הזו לא תהיה כמצווה הבאה בעבירה חלילה וזה ברור שבתקופה הזו לא שומעים שירים ובודאי שלא שירים שמחים.

כדאי לכן להתייעץ עם המחנכות ועם רב האולפנא ולנסות להתמודד עם הקדרות והעצב בדרכים נוספות כגון להביע את הצער במחול או בציור או בשיח (וינטלציה...) או במעגלי תפילה וכ"ו.

ואדרבא, "עת צרה היא ליעקב- וממנה יוושע" זו משימה שהיא ברת השגה להפוך את הצרה לרצון והשתוקקות ולצמוח מזה

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.