מסכה בתור קישוט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/13 11:48 יא בשבט התשעג

שאלה

שלום

האם מותר לתלות מסכה על הקיר בתור קישוט?

בברכה,

נדב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צורת אדם באופן בולט אסורה - אבל אם הצורה חסרת אברים (מסכה היא בודאי חסרה עיניים וגם חסרים כל אברי הגוף) אז מקילים להתיר.

עיין שולחן ערוך (יורה דעה סימן קמא):

סעיף ד
אסור לצייר צורות ... וכן צורת אדם לבדו, כל אלו אסור לעשות אפילו הם לנוי. ...במה דברים אמורים, בבולטת אבל בשוקעת, כאותם שאורגים בבגד ושמציירים בכותל בסמנין, מותר לעשותם. וצורת חמה ולבנה וכוכבים, אסור בין בולטות
בין שוקעות. ואם הם להתלמד, להבין ולהורות, כולן מותרות אפילו בולטות. (ויש מתירין בשל רבים, דליכא חשדא) (טור בשם הרא"ש).

סעיף ז
יש מי שאומר שלא אסרו בצורת אדם ודרקון אלא דוקא בצורה שלימה בכל איבריה, אבל צורת ראש או גוף בלא ראש, אין בה שום איסור לא במוצאו ולא בעושה, (וכן נוהגין).