מסירת טלוויזיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/10 19:50 יא באב התשע

שאלה

הרב שלום,

אני גרה בדירה עם שותפות ויש לי טלויזיה בחדר שאינני משתמשת בה. מכיוון שכך, חשבתי להעביר אותה הלאה. ישנו אתר הנקרא "אגורה" בו אנשים מפרסמים חפצים שהם מעוניינים להעביר הלאה ללא תשלום, מכיוון שאין להם שימוש בכך, וכך "נפטרים" מחפצים באופן יעיל. מכיוון שאני יודעת שטלויזיה איננה מכשיר המשמש בד"כ למטרות חינוכיות, רציתי לשאול האם יש לי אחריות בהעברת הטלויזיה הלאה (אולי בהקשר של "לא לתת מכשול בפני עיוור")? או שאין לי אחריות בעניין זה ואני יכולה לפרסם מודעה ע"מ למסור את הטלויזיה?

תודה רבה, הודיה50

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לטלויזיה יש שימושים רבים, חלקם בעלי ערך - בעקר אצל אוכלוסיות מסוימות: בתי אבות, גני ילדים וכד'
אם את באמת רוצה להנצל מ-'לפני עיוור', את יכולה לפנות למקומות ציבוריים: בתי ספר, גני ילדים, בתי חולים ומסגרות סיעודיות וכד' ולעניין אותם לקבל את הטלויזיה שלך.