מסחר בשוק ההון עם גוים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/09/19 05:18 א באלול התשעט

שאלה

שלום,

אשמח לשאול בנוגע לעבודה במסחר בפורקס וחוזי הפרשים ( Forex/CFD).

מה דעת הרב במכירות בחברת פורקס העובדת מול לקוחות מול העולם, גויים.

מטרת העבודה היא לעודד השקעה במסחר, הפקדת סכומי כסף לחשבון המסחר וכ"ו.

רואי לציין כי החברה מרוויחה מהפסדי הלקוח, היא קונה כשהלקוח מוכר והיא מוכרת כשהלקוח קונה.

המשכורת בנויה מאחוזים מהפקדות הלקוח.

מספר דברים על החברה:

1. החברה כמובן חוקית ובעלת חוות דעת משפטית של משרד עו"ד גדול בארץ.

2. הלקוח מודע לסיכון, מדברים על הסיכון בשיחה, ואף יש אזהרות באתר המסחר עצמו ובאימיילים שנשלחים ללקוח.

3. השיחות מוקלטות ועוברות בקרה בנוגע לאופי השיחה ובדיקה כי לא הובטחו דברים לא מדויקים.

קראתי במספר מקומות כי זה אכן בסדר, אך עדיין הייתי מעוניין לדעת תשובה יותר קונקרטית.

תשובה

שלום וברכה

איני מכיר בהבדל בין יהודים לגויים בהקשר זה, בשל פסיקת הראשונים שגם גזל גוי אסור, ואף אם הוא היה מותר מבחינה הלכתית/משפטית, הוא היה אסור מצד המוסר וחילול השם שבדבר.

המסחר בשערי המטבע הוא כלכלי, וכאשר הוא שקוף, ומוכר על פי כללי השוק, ואינו סותר דיני אונאה ריבית וכדו' – הוא מותר.

ההיתר אינו כולל גנבת דעתו של הלקוח, או נתינת הדרכה שרעה לו, שאסורה מצד לפני עוור לא תיתן מכשול.

כל טוב ויישר כוח