מסגרת תורנית לחייל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/06 13:26 כג בתשרי התשסז

שאלה

לכבוד הרב יובל שרלו,

שלום רב.

בני לומד כיום בכיתה י"ב בישיבה תיכונית באזור המרכז, ואמור להתגייס בשנה הבאה לצה"ל. במסגרת תהליכי המיון הצבאיים התקבל בני ליחידה בחיל המודיעין שהשירות בה מאפשר זמן פנוי כל יום אחה"צ או בימים פנויים ממשמרות, והוא שוקל את האפשרות להתגייס ליחידה זו בגיוס רגיל. מכיון שבני מעוניין להמשיך וללמוד ברצינות לימודי תלמוד ויהדות בצורה כלשהי במקביל לשירותו הצבאי, הוא בודק את האפשרות לנצל את הזמן הפנוי כנ"ל ללימוד קבוע במסגרת רצינית מתאימה.

שאלתנו היא, אם הרב יודע על מסגרת ישיבתית ברמת ישיבה גבוהה או ישיבת הסדר באיזור המרכז, המאפשרת לימוד בתנאים כאלה. מעבר לשאלה הכללית, אנו שואלים זאת באופן ספציפי ביחס לישיבת ההסדר בפ"ת בראשה עומד הרב.

תודה מראש על תשובתך,

עפר.

תשובה

שלום וברכה
מניסיוני אני יודע כי כל ישיבה תשמח אם הוא יבוא ללמוד, ובתנאי שהוא בא ללמוד ברצינות, ואינו משתמש בישיבה כשרותי פנימייה בלבד. אם הוא רציני ומתמיד ומעוניין ללמוד ברצינות הוא יתקבל בשמחה.

כל טוב