מניעת חברות בגיל צעיר פוגעת באפשרות נישואין?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/05/02 15:26 יט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

נראה לי מאוד מוזר ולא מובן ש....

מצד אחד אסור חברות בין בנים לבנות בגיל צעיר, גיל העשרה.

ומצד שני נתקעים אח"כ... (לא מתחתנים...)

אולי בגיל צעיר כן אפשר ליצור קשר מתאים?

הרי יש זוגות שהכירו בגיל צעיר?

המפתח זה רק האמונה?

הרי יש הרבה שהאמינו (יותר מדי) ולא התחתנו...

מקווה שהשאלה מובנת

אני

תשובה

בס"ד

שלום

הסדר הנכון הוא דוקא הפוך.

אלה שמאוד מקפידים שלא ללכת עם בנות בגיל צעיר - מתחתנים מוקדם.
אלה שמקילים לעצמם כל מיני קולות ביחס עם בנות - מתחתנים - במקרה הטוב - מאוחר.

את יכולה לראות שהחברה החילונית שמעודדת קשרים בין בנים לבנות בגיל צעיר סובלת מכך מאוד. ובעיקר הבנות.

בחברה זו כמעט שלא מתחתנים בגיל צעיר. הרבה מתחתנים בגיל מאוחר. והרבה בכלל לא מתחתנים כלל.
הם מנצלים את האפשרות לחיות בלי מחויבות לחברות שלהם. הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם. אין מחויבות לילדים. אין מחויבות לפרנסה. ובעיקר אין מחויבות לאשה.

היא בעיקר סובלת - היא מחכה ומחכה להצעת נישואין עד בוש שלא באה. למה שיתחייב? - היא כבר נתנה לו את הכל (לפי דעתו).

אין לאל ידה לזרז אותו לנישואין\למחויבות\לקשר אמיץ\לברית,
מתוך חוסר ברירה היא חיה איתו בקשר רופף\לא יציב\לא קבוע\לא מחייב\. על קשר כזה חלש לא בונים בית והשנים עוברות ועוברות והשערות מלבינות ובמקרה הטוב הוא ממשיך איתה - אבל ברוב המקרים הוא מחפש יותר צעירות וכו' וכו'

הוא חושב שהוא "נהנה מכל העולמות". רק כשמאוחר הם מגלים שהפסידו את כל העולמות.

הדרך הנכונה היא לבנות קשר בזמן הנכון.