מניעת הריון

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/05/02 04:15 ד בסיון התשסב

שאלה

במסגרת השירות הלאומי אני מסייעת למשפחה אתיופית במצוקה, כאשר האם ילדה לפני כחודש. לפני הלידה האב לא היה נמצא בבית (הזוג היה בהליכי גרושין) והוא התכוון לעזוב את הבית לגמרי לאחר הלידה. העובדת הסוציאלית לוחצת עלי לדבר עם האם שלא תכנס להריון כיוון שכבר עכשיו היא לא מצליחה להתמודד לבד עם 5 ילדיה. מה לעשות?

תשובה

ב"ה ה' סיון תשס"ב

למיטל שלום!

ראשית עלייך לסרב לבקשתה של העובדת הסוציאלית לשוחח עם האם על נושא זה, כיון שאין זה מתפקידך.

לגופו של ענין תאמרי לעובדת הסוציאלית, שתשוחח עם האם על ענין זה, ותפנה אותה לרב המקומי או לרב העדה, שישמע מכלי ראשון את מצב המשפחה ויכריע בסוגיא זו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת