מניעת הריון טבעית - מותר?

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/06/02 09:42 ו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

ראיתי ששואלים בשו"ת הרבה על מניעת הריון, וקראתי גם את התשובות של הרבנים.

לפי מה שהבנתי, מניעת הריון ע"י אמצעים שונים למיניהם, אסורים ע"ם ההלכה.

השאלה היא, האם מניעת הריון (כאשר יש צורך מיוחד בכך, שיבואר בהמשך) בצורה טבעית, מותרת ע"פ ההלכה?

כשאני אומר "טבעית" הכוונה היא למניעת קיום יחסים בימים בהם האישה פורייה.

ידוע שיש כל מיני מדדים לדעת באיזה ימים האישה פורייה ובאיזה לא (כמו מדידת חום באופן קבוע וכו').

כמובן שמדובר במניעת הריון, רק כאשר יש צורך בכך (כמו לתת רווח בין ילד לילד, או כאשר זוג טרי רוצה להכיר אחד את השני יותר טוב, לפני שמביאים ילדים לעולם).

האם מניעת הריון בצורה כאמור לעיל מותרת ע"פ ההלכה?

הרי זה ע"פ הטבע שטבע הקב"ה באישה...

בתודה מראש...

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. מן הבחינה ההלכתית מותר להמנע מקיום יחסי אישות בימים בהם האישה מסוגלת לעיבור ואיןם בכך איסור הלכתי.

ב. יש לדון בשאלה זו מן ההיבט הרעיוני שהרי גם אם עושים זאת בדרך מותרת מן הבחינה המשפטית, האם זה נכון? לענ"ד יש להיוועץ ברב בשאלה אם הדבר נכון מהבחינה המוסרית או לא.

בברכה,

שי