מניעת הריון בתחילת הנישואין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/05/02 16:32 כד באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

האם מותר,בתחילת הזמן הבא אחרי החתונה, להימנע מלהביא ילדים לעולם, כאשר לזוג חסר כסף ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שאלתי את אבי כמה וכמה פעמים על שאלה זו שהיא נפוצה מאוד. ואמר לי במפורש. לא ולא.

סיבת הענין לדעתי כי זו המצוה החשובה ביותר המוטלת עליהם כעת. ואין אדם יודע מתי יוכל לקיים המצוה כתיקנה.
כמה וכמה אנשים ונשים שדחו את המצוה החשובה הזו בגלל דברים חשובים ביותר כמו "כסף וקרירה ולימודים". וכשרצו לקיימה בפועל לא עלה בידם ופתאום ראו כמה ערכם של "כסף וקרירה ולימודים" קטן לעומת הערך של ילדים חיים שמחים וטובים. ולפעמים עלה דבר זה בידם במאמצים מרובים וכל כך הצטערו על כך שנמנעו בתחילה ויצרו סיבוכים בעצמם.

לכן. כל עוד אדם יכול לקיים מצוה חשובה זו - יקיימנה, שעיקר שלום הבית, ברכתו ושמחתו תלויה בה.

ובכלל ידע אדם כי כל שאר הדברים שאדם עמל עליהם, כמו "כסף וקרירה ולימודים". אינם בעלי ערך כמו הבאת ילדים שזו ברכה גדולה וגם סיוע עצום לבנים הדור החדש והבאת הגאולה.
שהרי אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף. דהיינו עד שיבואו לעולם כל הנשמות החדשות שצריכות כל אחת מהם לחדש דבר מה בעולם שבלעדיו העולם חסר ולא מוכשר לגילוי ולקבלת פני משיח צדקנו.

בהצלחה