מניין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/03/10 13:39 א בניסן התשע

שאלה

בראשית תודה על תשובתך.

בהבנתי המונח "כופין אדם" הוא חמור ומצריך מקריים מיוחדים.

האם הליכה של רבע שעה לבית כנסת אחר מחייבת ""כפיה""!!!

אשמח שתבחן את הנושא שוב, ואשמח לקבל אסמכתאות לפסיקתך בנוגע לחלוקה לשכונות.

חננאל

תשובה

בס"ד
שלום רב,
עיין בתשובה הקודמת שלי שם הבאתי את דברי הקיצור שולחן ערוך - וזו האסמכתא שלי.
אני הבנתי את דבריו בבחינת "יישוב" כמקום שבו מתגורר הציבור יחד. אפשר לדון האם מדובר בצורך ללכת (או לנסוע ביום חול) במשך רבע שעה, חצי שעה או מעט יותר.
אין לי דרך להכריע בכך.

אבקש לציין שאם אתה מנסה לבקש מענה לשאלה מעשית שהתעוררה ביישוב שלכם, אתה צריך להציג בדיוק את פרטי המקרה וצדדיו בשאלת רב ולבקש שיפסוק להם הלכה.

עלינו לדעת שכאשר מבקשים לברר הלכה אצל רב צריך להציג את השאלה על כל העובדות הקשורות אליה. אי אפשר לשאול דברים עקרוניים ומהם להסיק מסקנות נקודתיות כאילו שזו מסקנה מדברי הרב.