מניין נוער

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/12 09:12 יד בניסן התשעב

שאלה

בחודשים האחרונים, אנו מקיימים מניין נוער בבית הכנסת בשבת בבוקר (שחרית, קריאת התורה, תפילת מוסף). עכשיו, המבוגרים לוחצים עלינו לקיים את המניין רק פעם אחת בכל חודש, ולא לקיים אותו בחגים או ב- "שבתות מיוחדות".

אנו מבינים כי ההורים שלנו נהנים כשאנחנו מתפללים איתם, אבל המניין מאפשר לנו להשתתף בתפילות, ללמוד איך להיות שליחי ציבור ובעלי קריאה, וחשוב לנו להיות עם החברים שלנו. אנו חושבים כי חשוב שלמניין שלנו תהיה קביעות - אף אחד לא ייקח את זה ברצינות אם לא מקיימים אותו כל שבוע. מלבד זאת, בימים נוראים, כאשר לא יהיה מספיק מקום במניין הגדול, הם ישמחו למכור מקומות ישיבה לאנשים מבחוץ "ולהכריח" אותנו לקיים מניין נוער!. שימו לב כי אין בעיה עם המניין או בעלי קריאה במניין הראשי - יש להם המון אנשים. מה דעתו של הרב, בבקשה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו סוגיה עדינה וצריך לדון בה בתשומת לב רבה ומתוך רגישות והקשבה לצרכים של המבוגרים ושל הנער.
לעיתים המבוגרים מחליטים באופן שרירותי וזו טעות אבל אסור לצעירים להתעלם מהצרכים של הקהילה כולה.

לכן בפועל אני ממליץ לבחור ועדה שיש בה מספר שווה של נציגי הנוער ומבוגרים. הוועדה הזאת תשמע את כל מי שיש לו מה לומר בנושא ואח"כ תגיע להחלטה משותפת שבאפן טבעי יהיו בה ויתורים מסויימים משני הצדדים.