מנחה וסעודות השבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/02/13 11:23 ל בשבט התשעג

שאלה

רציתי לשאול האם ניתן להתפלל מנחה גדולה בשבת לפני ארוחת צהריים? כשאני חוזר מבית הכנסת אנחנו אוכלים ארוחת בוקר (בדרך כלל עוגות)וארוחת צהריים רק לקראת 13:00. האם מותר להתפלל לפני?

תודה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בסדר השבת שאתה מתאר לא נמצא מספיק זמן לסעודה שניה ושלישית.
אם בבקר אינך אוכל לחם אז המזון שסמוך לקידוש לא נחשב סעודת שבת.
כשאתה אוכל בצהרים סעודה מרכזית, זו סעודה שניה.
כך לא נותר לך תיאבון לסעודה שלישית - במיוחד בחורף כששבת יוצאת לפני השעה שש.
הפתרון הפשוט: בארוחת הבקר של שבת תיטול ידיים ותאכל חלה, גם כשזו ארוחה חלבית קלה. כאשר אוכלים מעט חלה ומברכים ברכת המזון זו נחשבת סעודה שניה.
לאחר מנחה תאכל את ארוחת הצהרים שלכם כסעודה שלישית, כך כל סעודות השבת שלך יתנהלו נכון.

ועיין שעור בנושא
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=617