מנהג החינה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 15:09 א באדר התשסב

שאלה

הרב שמואל יאריך ה' ימיך בחן ובחסד וברחמים.

מה מקורו של מנהג החינה והאם יסודתו בהררי קדש ?

תודה על תשובתך האחרונה

משה

תשובה

אומרים שזה קשור באחד משני הדברים – או בתבעוה לינשא , שחכמינו אומרים שהיו נוהגים בזה שהאמא של החתן באה בשמו להזכירה על דבר החופה שתהיה בעוד שבעה ימים. המעשה הזה הוא המעשה הראשון שהכלה עושה לצורך החופה והיא גורמת התרגשות גדולה ויש לזה כמה ביטוים הלכתים.
עוד יש אומרים שכתוב בזוהר כי בשעת הטבילה גם כל השושבניות של הכלה נטהרות יחד עימה, אע"פ שהן לא כלות כמותה. כך מופיע בזוהר על הטבילה של מתן תורה וכך גם היום. ולכן בעת הטבילה הראשונה באות איתה עוד נשים ושמחות איתה והן נחשבות כשושבניות וטובלות איתה ומקבלות הארה בזכותה.