מנהגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/12/19 15:45 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום

אני מתחזק קרוב לשנתיים ומחובר לרב חבדניק אדוק אני ממוצא חצי מרוקאי וחצי עיראקי..אני לומד עם הרב תניא וגמרא וכשיש לי שאלה על מנהגים אני תמיד מקבל על מנהגי חבד למרות שהרב יודע שאני ספרדי..עברתי להתפלל בסידור הארי ושר והולך להתוועדויות של חבד...אני מבולבל ולא יודע במה להיצמד מצד אחד אני ספרדי ורוצה לשמור על מנהגי רבותי ומצד שנע אני לומד חסידות חבד ועושה גם מנהגי חבד ..ואני לונד גם ליקוטי מוהר"ן ולא מספר לרב..אשמח לייעוץ

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאתה ספרדי וממשפחה ספרדיה, המשך במנהגי הספרדים, אבל אפשר ללכת להתוועדויות וקידושים ולשמוע דברי תורה שהם לא שינוי במנהגים, אלא אדרבא תוספת מנהגים, כולם יכולים לשמוע ד"ת וספורי צדיקים מכל מי שיהיה, כולם יהודים כשרים, אבל לעניין ברכות, שבת וכשרות המשך במנהגי אבותיך המפוארים. נוסח התפילה בינתיים תתפלל כמו שנהגו אבותיך, אבל אם תרגיש בשלב מסויים שאתה כבר יודע את ההבדלים בין השיטות השונות, ויש שיטה אחרת שהיא ג"כ נכונה - תוכל לשנות מתוך הכרה ולא מתוך הכרח או חוסר ידיעה.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ