ממה להתחיל?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/10/12 11:55 יט בתשרי התשעג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

ברצוני להתייעץ במה להתחיל עתים לתורה למתחזק מבוגר אשר מגיע מבית חילוני (לא בעל תשובה עדיין, אלא מתחזק מסורתי). במה לבחור בין הלכות,מוסר ועוד הרבה? ברצוני להדגיש כי מדובר במשהו ללמוד לאחר הנחת התפילין לבד בבית. ממה מתחילים?

בתודה מראש!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על ההחלטה הטובה,

צריך להתחיל בלימוד אמונה, כדי להבין את המשמעות של החיים העולם הזה העולם הבא ואורח החיים .

איזה ספר כדאי להתחיל? זה ענין אישי, כי אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ,

תנסה להתחיל בספרים של "ראש יהודי" הם מיועדים למתענינים,

תחפש גם בספרים של הרב שלמה אבינר,
במיוחד ספר טל חרמון על התורה שהוא מעין אנציקלופדיה מקוצרת של כל ערכי היהדות - עיין שם במפתחות.

אם תרצה המלצה יותר ממוקדת תתקשר אלי 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן