מליחת ירקות בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/04/02 13:13 ג באייר התשסב

שאלה

הגדר ונמק בבקשה את האיסור של המלחת ירקות בשבת. באילו דרכים יהיה מותר? תודה.

תשובה

ב"ה ו' אייר תשס"ב

ללירז שלום!

האיסור למלוח ירקות הוא משום שנראה כמעבד, והוא קיים באותם אוכלים שרגילין למלחם לשם כיבוש או שימור כמו בצל, צנון, מלפפון וכיוצא באלו אפילו אם בדעתו לאכול אותם מיד. הדרך המותרת היא או לטבול כל חתיכה בפני עצמה במלח ויאכלנה מיד או ימלח אפילו חתיכות רבות אבל ישפוך עליהם מיד שמן או חומץ שמחלישים את כח המלח.

אוכלים שאין רגילים למלחם למטרת שימור או כבישה כמו ביצים מותר למלחם לצורך שימוש באותו יום, רצוי לעשות זאת סמוך לסעודה.

המקור להלכות אלו הוא בשולחן ערוך אורח חיים סימן שכ"א סעיף ג-ד.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת