מלחמת גוג מגוג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/09/19 18:01 א באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום.

בזמן האחרון אני שומעת בחדשות על המתיחות בצפון וידוע כי גוג ומגוג תתחיל משם בעבר ראיתי סרטונים על המלחמה ועל ביאת המשיח שכולם ימותו וכולי זה הכניס אותי לחרדות אני גרה בדרום וכל פעם של אזעקה אני נכנסת לחרדה שזה הסוף ועכשיו שזה בצפון אני ממש מפחדת זה הורס לי את השגרה אני בחרדות כל היום אני כבר לא יודעת מה לעשןת.

האם אני אמורה לפחד כלכך? האם יש משהו שיכול להרגיע? מה בכלל יקרה באותה מלחמה?

תודה רבה לאה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מלחמת גוג ומגוג היא מלחמה כלל עולמית, שכל העמים יעלו על ירושלים, אבל מלחמות וארועים צבאיים שאינם בסדר גודל כזה אינם מוגדרים כלל כמלחמת גוג ומגוג. על כן אנו בודאי לא נמצאים בארועים כאלו, אמנם איננו יודעים את העתיד, אבל ההווה הנגלה לעינים, אנו נמצאים בעוד סכסוך עם אויבים מקומיים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ