מלוג וצאן-ברזל

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 27/08/02 19:54 יט באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכ"ת,

1. האם כספים שהובטחו לזוג טרם הנישואין במעמד האירוסין ע"י משפחת הכלה ישארו בידיה האישה עם גירושיה?

2. האם משכורת אישה נשואה ורכב שקנתה מכספים אלו אותם היא חסכה במהלך נישואיה ישארו עימה לאחר גירושיה?.

בברכת כתיבה וחתימה טובה

תשובה

שלום וברכה,
1.מתנות הניתנות ע"י משפחת הכלה כאשר יש להם שמוש מיוחד לחתן הם שייכים לחתן וכאשר אין זה המצב אזי הם נחשבים כנכסי מלוג השייכים לאשה והפירות לבעל.
2.מעשה ידיה של אשה מחולק למספר רמות,עיקר מעשה ידיה,העדפה והעדפה ע"י הדחק.אם העבודה נחשבת כעיקר המעשה אז הוא שייך לבעל משא"כ אם זו העדפה או העדפה ע"י הדחק שאז הדבר נתון במחלוקת פוסקים וממילא תלוי בדיני הספיקות והלכים אחר אחר המוחזק.