מלאכים בדמות אדם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/12/21 18:17 כב בטבת התשפב

שאלה

שלום רב

בבראשית אנחנו יכולים לראות כמה מפגשים של בני אדם עם מלאכים בדמות בני אדם כמו שלושת המלאכים שהתארחו באוהל אברהם או המלאך שפגש את הגר כשהיא ברחה אל המדבר, כל הסיפורים האלה גרמו לי לחשוב על כמה שאלות שמעט מטרידות אותי שאני מקווה שתוכל לענות לי אליהן:

כיצד המלאכים האלה ירדו לעולם? בלידה רגילה כמו כל אדם?

האם כיום יש מלאכים שמסתובבים בינינו בדמות אדם?

האם יכול להיות שפגשתי במלאך במהלך חיי ללא ידעתי?

האם יש דרך להבדיל בין מלאך בדמות אדם לאדם? האם יכול להיות שאחד מבני משפחתי או מחברי הוא מלאך?

תשובה

שלום

ישנם (לפחות) שני הסברים.

א. שכל ההופעה הזאת של המלאכים לא קרתה במציאות הגשמית, אלא זהו מראה בנבואה

ב. שהמלאכים הופיעו בפועל במציאות הגשמית.

גם לפי ההסבר השני, ההופעה שלהם קרתה באותו רגע בדרך נס, ולא בדרך טבעית של בני אדם.

אם זה רק במראה הנבואה זה ודאי לא קורה היום, כי אין בינינו נביאים מאז תחילת בית המקדש השני.

אם זה בדרך נס, אז כידוע אנחנו לא חיים בתקופה כמו בתנ"ך או בזמן בית המקדש השני, שאז היו ניסים גלויים נגד הטבע.

ולכן התשובה היא - לא.

לא פגשת מלאכים (ואני לא מתייחס כאן לקדושי עליון שרואים לפעמים דברים שאנחנו האנשים הרגילים לא רואים).

כל טוב ובהצלחה