מכשיר אדים קרים בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/12/06 22:46 יב בכסלו התשסז

שאלה

האם יש בעיה עם הוספת מיים בשבת למכשיר אדים קרים?

תשובה

ב"ה

מכשיר אדים [חמים] זה מכשיר שמרתיח את המים ומוציא סילון של אדים.ולכן [אסור] בשבת להוסיף מים.

מכשיר אדים [קרים] זה מאוורר שיושב מעל מיכל מים ונראה כאילו שהוא לא עושה כלום [ומותר] להוסיף מים במכשיר כזה.וכמובן שאם יש סוג של מכשיר אדים קרים שהוספת המים תגרום לפעילות יתר ןמאמץ נוסף של מנוע המאוורר אז במקרה כזה יהיה אסור ולכן תלוי איזה סוג מכשיר אדים קרים יש לך.

רפואה שלמה ונשימה נוחה ופתוחה,

עוזיאל אליהו,

.