מכשירי חשמל שמתקלקלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/01/19 17:49 כא בשבט התשעט

שאלה

שלום וברכה

אני ובעלי נשואים כשש שנים. בחודש האחרון נולד בננו השלישי בשעה טובה.

בתקופה האחרונה (חודשיים) מתקלקלים בביתנו מכשירי חשמל בזה אחר זה.

המקרר, מכונת כביסה, מזגן וטלויזיה.

העניין די מדאיג אותי.

מה עלינו לעשות?

תשובה

שלום.

ראשית מזל טוב להולדת הבן. שתזכו לגדלו לתורה, לחופה ולמעשים טובים.

זה מאורע חיובי הרבה יותר גדול מהדברים השליליים שאת מתארת.

א. כיום שש שנים זה אורך חיים סביר לחלק מהמכשירים.

ב. כאשר קורה לאדם משהו לא סביר ורגיל, יש בהחלט מקום שיתבונן על חייו, דרכיו ומעשיו, ויחשוב מה יש לו לתקן ולהתקדם. אבל אין הכוונה שאנחנו יודעים לזהות מה קורה בגלל מה.

אנחנו גם לא מחליטים החלטות ומשנים דברים בגלל סימנים, אלא זה רק יכול לעורר אותנו להתבוננות.

והעיקר לשמוח בעבודת ה', ובזוגיות ובגדול הילדים בשמחה ובנחת.

כל טוב