מכסה חלבי על סיר בשרי חם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/02/07 22:21 ו באדר התשסז

שאלה

הרב ,אם שמתי מכסה חלבי על סיר שעומד על האס ובו יש אוכל בשרי .שמנו לב לזה רק אחרי כמה דקות .מה עושים.

תודה לרב.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם המכסה היה "אינו בן יומו" והיה נקי אז התבשיל והסיר מותרים.ואם הספיקו לעלות אדים חמים אל המכסה אז התבשיל מותר אבל את המכסה יש להגעיל.

ואם המכסה היה "בן יומו" אז אפילו שעלו רק אדים חמים אז התבשיל אסור והסיר והמכסה צריכים הגעלה. (ואם היה פי 60 בתבשיל כנגד שטח המכסה אז התבשיל מותר )

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.