מכנסי נשים וצניעות דינמית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/01/12 14:54 כט בטבת התשעב

שאלה

שלום לרב,

חלק נכבד מההכרעות והפסיקות ובכלל הגדרות בצניעות הן לא לבלוט,צניעות היא בין השאר לא למשוך תשומת לב.

העניין הוא שלבלוט במרחב הציבורי הוא דבר מאוד דינמי ומשתנה מדור לדור,אם פעם נשים ברחבי העולם היו לובשות שמלות שנושקות לרצפה אזי חצאיות עד אחרי הברך היו לא צנועות בעליל מכיוון שהיו בולטות בנורמה.

מסיבה זו אינני מבינה איך יש הלכה ברורה בגדרי צניעות.

,(אם היום הרחוב פרוץ נורא ולמשל,נשים נוהגות ללבוש בגדים נורא צמודים(אם בכלל)אז כמובן שמכנסי נשים רחבות יחסית צנועות מאוד,)ההיתי שמחה להבין יותר את הנושא..

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לצניעות יש שני צדדים.
1. צניעות שהיא הפך מהתבלטות - את בצדק מציינת את ערכה וחשיבותה. יש בגד שמבליט את מי שלובש אותו, במובן זה הבגד "לא צנוע". את מציינת בצדק שענין זה תלוי במה שמקובל בכל תקופה.

2. יש צניעות שהיא הפך מפריצות. להזהר ממה שנקרא הופעה 'פרובוקטיבית' - חשיפה והתנהגות שמעוררת את היצרים. כאן לא מדובר בדברים משתנים אלא במציאות שמתבטאת בכך שחשיפת אברי גוף מעוררת (אגב, באפן טבעי ונכון כאשר מדובר בזוגיות בריאה) את היצר.

להרחבת הדברים והכרות עם הדעות ההלכתיות השונות אני מפנה אותך לשעור של הרב אליעזר מלמד - שמברר נושאים הלכתיים בדרך נפלאה.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=213