מכנסיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/09/07 11:44 טז בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב,

יש לי מכנסיים לשבת שהן מאוד רחבות. מקדימה הן נראות כמו חצאית ורק מאחורה רואים שהן באמת מכנסיים.

לדעתי המכנסיים האלה הרבה יותר צנועות מכל מיני חצאיות צמודות וקצרות שבנות לבושות פה בישוב שלי.

ברצוני לדעת אם יש במכנס זה בעיה בין אם מבחינת ההלכה ובין אם מראית עין.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
מבחינה הלכתית ישירה נראה כי מה שאת מתארת אינו בעייתי בהלכות לבישת בגדים, לא מצד צניעות ולא מצד אי ההבחנה בין בגדי נשים וגברים. ראי על כך במאמר של הרב עראמא הי"ד בתחומין כמדומני בכרך כג.
ברם, אני נוטה לבקש מהנשים לא ללבוש מכנסיים משום סוג שהוא, כדי שלא להיכנס לצורך להבחין בין סוג כזה של מכנסיים וסוג אחר. עצם הדיון בהבחנה הוא עצמו דבר שאינו צנוע במובן המלא של המילה, ואנו מכירים עולמות של גזירות שבאו כדי למנוע תדמית שגויה.

כל טוב