מכנסיים מתחת לחצאית

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 01/03/02 05:09 יז באדר התשסב

שאלה

רציתי לשאול מדוע אסור ללכת עם מכנס מתחת לחצאית.

כידוע לי בתימן היה מותר ללכת עם מכנס מתחת לחצאית וזה נחשב לדבר צנוע ביותר,

אני חושבת שאם מותר ללכת עם חצאית עד הברך, יותר צנוע ללכת עם מכנס מתחת.

אקווה לקבל תשובה.

אלינור.

תשובה

יש פוסקים שאסרו ללכת עם מכנסיים אפילו מתחת לחצאית כי מכנסיים באופן עקרוני מוגדרים לבוש גבר שאסור לאישה ללובשו. ועוד כתבו כי היתר זה יגרור בעקבותיו פריצת גדרי הצניעות להיתר גורף לבישת מכנסיים ללא חצאית.
אמנם יש פוסקים שהתירו לבישת מכנסיים מתחת לחצאית מפני הקור או בטיול או בכלל. אבל בעניין היתר זה יש לשים לב שלא יגרום לחוסר צניעות כגון לקצר אורך החצאית או לישיבה שאינה צנועה וכדומה.