מכנסיים וכיסוי ראש

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 22/02/02 10:01 י באדר התשסב

שאלה

שלום לרב,

קראתי את תשובת הרב ותשובתם של רבנים נוספים לגבי עניין לבישת מכנסיים, והבנתי, שהיום האיסור נובע בעצם בעיקר בגלל הסמליות שבלבישת המכנסיים. אני אישה נשואה, המקפידה על כיסוי ראש, אך (לצערי, אולי..)איני מקפידה על לבישת חצאיות בלבד. כמובן שהמכנסיים אינם צמודים. השיקול העיקרי והיחיד העומד לפני הינו שאלת הנוחות. אני לובשת מכנסי טרנינג או אוברולים רחבים בלבד. האין כיסוי הראש מהווה סמל כשלעצמו?

ומה בנוגע לנשות הקיבוץ הדתי, אותן ראיתי הולכות בצורה דומה? על מי הן הסתמכו?(אם בכלל)

אודה לרב על תשובתו.

תשובה

בס"ד

למירב שלום,

ראשית, תבורכי על הקפדתך על כיסוי ראש.

מטבעו של אדם שהוא מקיף עצמו בסמלים רבים הקשורים לערכים, כמו ציוני נאמן, שגם יקנה דגל וגם ישיר "התקווה" וגם ילך למילואים ולא נסתפק בהיותו שומר על אחד מהסמלים.

אינני יודע על מה הסתמכו נשות הקיבוץ הדתי, אולם בתשובתי רמזתי על כך שבעבר ההליכה עם המכנסיים בקיבוצים ובמושבים ביטאה את החלוציות והחקלאות, כאשר נשים הלכו לעבוד בשדה וברפת, אבל היום יש לכך משמעויות נוספות.

בברכה, הרב דוד סתיו