מכנסיים בשינה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/06/02 05:55 יד בתמוז התשסב

שאלה

משום "כלי גבר", איך הפסק מסתדר עם איסור זה?

מבחינת הצניעות, גלוי וידוע, שאף אחד אינו רואה אותה ולכן אני מבין את הפסיקה אבל חשוב לי לדעת מה לגבי כלי גבר או שלגבי שינה אין הדבר נוגע.

אבקש במחילה מהרב שיענה באתר כי אין לי דוא אלקטרוני.

תודה רבהכבוד הרב, שלומות!

עיינתי בשותי"ם וראיתי פסיקה של הרב לגבי שינה עם מכנס.הבנתי, והרב יתקן אותי אם לא הבנתי נכון, שאחד האיסורים בלבישת המכנס הוא

תשובה

ב"ה מוצאי שבת תשס"ב

לאמיתי שלום!

האיסור של "לא ילבש" קיים בלבישה בין אנשים הראוים מלבוש זה, ואיננו קיים בחדרי חדרים, כשאדם נמצא בינו לבין עצמו, בתרגום מופיע שאיסור זה נוגע לנושא הצניעות, ולכן נראה שבחדרי חדרים אין בעיה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת